enfrdeitpt

Gran acord del Parlament per impulsar carreteres del Baix Camp i Priorat bàsiques per a l’interior del territori

Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives

Esquerra valora satisfactòriament “el consens i el compromís unànimes” al voltant de les carreteres C-242, T-710 i TV-7005.

El diputat per Tarragona d’Esquerra al Parlament de Catalunya, Sergi de los Rios, valora de forma “molt satisfactòria” el fet que avui el Parlament hagi aprovat per unanimitat donar un impuls a tres carreteres catalanes del Baix Camp i del Priorat, “eixos bàsics de comunicació i creixement per als pobles d’interior”. En concret, el Parlament ha certificat “un consens i un compromís unànimes” envers tres mocions: la millora de la carretera C-242 des de les Borges del Camp fins a la Granadella; la carretera T-710 que uneix Falset amb Gratallops i que necessita una millor connectivitat amb la variant de Falset de la N-420 recentment estrenada; i la millora i condicionament del tram Vilanova de Prades-Prades de la carretera TV-7005.

Sobre la C-242, el Parlament ha aprovat instar el Govern de la Generalitat a continuar amb les diferents actuacions que estan actualment en execució per a la seva millora, tant de les obres de condicionament de la C-242 entre Borges del Camp i Alforja, com la redacció del projecte constructiu de la variant de les Borges del Camp de la C-242 o la tramitació de la informació pública del condicionament de la mateixa carretera entre Alforja i Ulldemolins i entre Ulldemolins i la C-12 a Torrebesses.

D’aquesta carretera, Sergi de los Rios informa que “aquest estiu el Govern calcula posar a licitació les obres de la variant de les Borges perquè comencin a principi de 2009, mentre continuen els treballs en un tram intermedi, entre les Borges i Alforja conegut com la variant de la zona de Mas Potau”. Pel que fa al condicionament de la resta de carretera, dividit en dos trams (Alforja-Ulldemolins i Ulldemolins-C-12 Torrebesses), això està en fase d’informació pública de l’estudi informatiu i d’estudis ambientals. “Esquerra ja està fent un seguiment d’aquesta tramitació perquè no s’allargui en el temps més del compte”.

D’altra banda, el Parlament insta el Govern a sol•licitar al Ministeri de Foment la millora de la connectivitat de la variant de Falset corresponent a la N-420 amb la T-710, que vertebra el nord de la comarca. La construcció de la variant no va incloure una connexió directa, sense haver de travessar el poble de Falset, per als vehicles de la carretera comarcal. “El PSOE, a través del subdelegat del govern espanyol, es va comprometre l’estiu passat a estudiar un by-pass que ho solucionés, i avui el Parlament insisteix en la demanda”, ha dit el diputat republicà.

Finalment, avui el Parlament insta el Govern a realitzar els estudis necessaris per procedir al condicionament i millora de la carretera de Prades a Vilanova de Prades (TV-7005), un cop estiguin acabades les obres de condicionament de la carretera del coll d’Albarca a Prades. A l’igual que amb els dos trams de la C-242 abans comentats, el condicionament de la carretera entre Albarca i Prades (T-701) està en període d’informació pública de l’estudi informatiu i d’estudi ambiental. “El Govern planifica la millora de la carretera local T-701 fins a Prades de forma simultània amb els dos trams de la C-242, perquè són dos eixos viaris que es creuen, i avui el Parlament ha demanat que un cop les obres de la T-701 acabin, el Govern prossegueixi amb la millora d’una altra carretera que arriba a Prades, des de Vilanova de Prades”, ha remarcat Sergi de los Rios.

Article publicat a www.esquerra.cat el 18/09/2008.

Plaça Major

Image

Poblet

Image
El tiempo - Tutiempo.net

Prades

Image

Siurana

Image