enfrdeitpt
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 

20090913133548

La XIXa. Festa d'Inici de la campanya Patata a la nostra vila de Prades, ha començat de bon matí mentre la Plaça Major s’omplia de gent que volia agafar forces amb el popular esmorzar que cada any s’ofereix als visitants i vilatans. Tot un munt de parades han anat vestint la Plaça de color i gent de diferents contrades que s’hi ha aplegat per degustar els productes de la terra i artesanals que s’hi mostraven. La Cooperativa Agrícola ha mostrat tots els seus productes, amb la Patata de Prades com a producte estrella. Ha tancat la festa, el Concurs de Truites i Guisats amb Patata de Prades.

L’esmorzar, que a les nou del matí ja estava apunt, estava compost amb una arengada, un tall de llonganissa, una patata al caliu, raïm i finalment un bon got de vi de la cooperativa de Masroig i degustació d’olives. És en aquesta festa que la Cooperativa Agrícola posa en venda els primers productes derivats de la patata, en aquesta tradicional festa d’inauguració de la temporada que un any més vol donar a conèixer i promoure la reconeguda Patata de Prades. A finals d’aquest més setembre, es compta tenir tota la collita a la cooperativa i llavors es distribuirà a comerços i botigues a través del Mercat del Camp i Mercabarna. La collita d'enguany ha estat especialment bona i d'alta qualitat.

Ja mig matí la Plaça Major ha quedat amarada de paradetes amb diferents productes.

La recentment creada associació de Joves de Prades ha fet la seva aportació amb el concurs de la patata més gran de la contrada. Des de mig matí han estat pesant els trumfos més grans de cada casa i al final s’ha endut el premi la patata de Josep Anselmo amb una patata de 1403 grams.

20090913134022 20090313162708

20090313152611

El Concurs de Guisats i Truites amb Patata de Prades, també és tradicional i acaba d’engalanar la festa. Vint-i-sis truites i nou guisats han participat al concurs que se celebra cada any en motiu d’aquesta festa. A dos quarts d’una, el jurat, format pels presidents de totes les associacions de la vila i com a convidat especial, en Xavier Vicenç, director dels Serveis Territorials d’Agricultura, inicia el tast per tal de donar el seu veredicte. Es premia la truita més bona, la més gran i la més original; el guisat més bo i el guisat més ben presentat.

Veure totes les imatges de la Festa de la Patata 2009. Veure notícia Festa de la Patata 2008.

Tot sobre La Patata de Prades.