enfrdeitpt
Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
paradapatata.jpg
La XVIII Festa d’Inici de la Campanya de la Patata va començar amb un esmorzar popular a la Plaça Major.
Patates i arengades, acompanyades de raïm moscatell i vi de la cooperativa de Masroig van satisfer el paladar de qui hi va assistir. Durant tot el matí, es va poder visitar i comprar productes a la mostra de Productes amb Denominació d’Origen.
Mentre tan, els que van voler participar al ja tradicional Concurs de truites i guisats,  anaven preparant els plats amb els ingredients que havien recollit a l’Ajuntament.Aquest concurs, que ja fa divuit anys que es celebra, consisteix en preparar guisats i truites, amb la Patata de Prades com a ingredient principal.

sacsde5.jpgmelquimet.jpgPel que fa a la mostra de productes, l’amfitriona, la Patata de Prades, que enguany es venia al mateix preu que a la fira de l’any passat. “No s’ha obtingut tan bona collita com altres anys, es preveu plegar-ne uns 200.000kg. La pluja que tant s’esperava atesa la sequera que vàrem patir durant el hivern i la tardor passada, va ofegar molts dels trumfos recentment plantats. 
Els que han sortit,  evidentment, són de la qualitat de sempre. Durant la segona quinzena de setembre s’acabarà la collita, i en bosses de 3 i 5 kg es distribuiran, des de la Cooperativa a Mercabarna i al Mercat del Camp, també es pot trobar a les agrobotigues de les cooperatives”. Ens ho explica Antonio Anselmo, president de la IGP.

coopcornudella.jpgUn altra de les parades, novetat d’engany, va ser la que ens va oferir la cooperativa de Cornudella, amb vi de criança, semi i jove, que potencia així la venda al detall d’aquest producte. El temps que ha fet aquests darrers mesos, tampoc ha afavorit que la collita d’aquest any sigui de les millors. Hi ha hagut poc raïm, la garnatxa no ha anat gens bé i els ha afectat el míldiu, comenta en Xavier Pallejà de la cooperativa de Cornudella.


olilestrilles.jpgolilescabanes.jpgformatges.jpgL’oli no hi va faltar, del Camp i Secció de Crèdit de Bellaguarda, l’Oli Les Trilles i de Juncosa de les Garrigues, l’Oli Les Cabanes. El formatge Tabollet, d’Aitona, ocupava també una parada molt concorreguda. Aquest és un formatge de cabra, de  llet crua de coagulació àcida amb pell florida. És de  pasta tova amb 2-3 setmanes de maduració. Es comercialitza en peces de 150-180grs.

taulaplaca1.jpg
Mentre a la plaça, els visitants tombaven per les parades, a l’Ajuntament, el jurat del concurs estava fent el tast, per poder decidir quines truites i guisats serien els mereixedors de premi.Cap a les dues del migdia, es van exposar totes les truites i guisats en una taula llarga al mig de la plaça, a punt perquè tothom hi pogués fer un tast.


El lliurament de premis, es va fer a la Sala d’Actes de l’Ajuntament, amb la presència de les autoritats locals. El Biel Isern, el participant més jove, va guanyar el premi de la truita més bona, d’Isaac Sosa el de la truita més gran i Estadella el premi a la truita més original. Pel que fa als guisats, Rosa M. Olivé va tenir el premi al més ben presentat i Joan Escuer al més bo.Santiago Pons, en el seu parlament, va agrair a tots la participació i va voler animar a tots els assistents a la festa a participar-hi el proper any.

Santiago Pons, batlle de la Vila, en el seu parlament, va agrair a tots la participació i va voler animar a tots els assistents a la festa a participar-hi el proper any.
parlamentbatlle.jpg