Sociedad de Cazadores

.
societatcacadorsCom va això, espero que be, l'ultima gran cacera la va explicar l’Esteve, esta be, jo no hi vaig poder anar i ell evidentment va ser el Jefe, va ser la dels estepans, etc., últimament no hem tingut gaire sort amb això dels "tocinos•, entre pluja, boletaires i tota la gent que envaeix las muntanyes sembla que han marxat una mica, de totes maneres ja ha arribat el fred, i ara estarem mes tranquils, i tornaran els jabalis.

Be anem a lo que ens interessa , el djs dia 22, vam anar a caçar uns 14 o 15, sense contar el goses, no teníem clar si anar als Segalassos o al Tossal Gros, al final ho vam encerta, ens varem decidí pel Tossal i carai si ho vam encerta amb poc mes d'una hora 5 jabalis, caçat un de ferit uns quans d'escapats etc., total ambient a tope, el Carlos
Matabaques en va caçar 3 amb el rifle de plàstic, els gossos un altre i el Jordi Magriña, alies "gendre", el cinquè, realment el Tossal Gros no ens deix de sorprendre mai, cada any hi fem una cacera important i es casi tan petit com la plaça, a mes tbe es molt divertit perquè tothom s’assabenta de pràcticament tot el que passa, la setmana prometia perquè el diumenge semblava que feríem les marfanyes, pero varem queda una mica decebuts, varem caçar 2 jabalis, pero va ser una cacera estranya, el Joan Torra casi que te de fe de torero perque un jabali se’l volia emportar amb ell aquet jabali es va "escurri" entre el puestos i va creuar el tallafoc sense que els de puesto s'en assabentessin, desprès Mesas va aviar tiros a un remat que no va acaba d'entrar als Dir que, el Carlos Peirats en va caçar un no gaire gros, però no va trobar la sang i fins que no van arriba els gossos no sabíem si estava o no estava mort, i a última hora que ja parlàvem de retirada es va presentar un jabali al Ramon Campalans i al Rosali, amb la desgracia de que el Ramon vas ser lo suficientment rapid i amb un tret el va caçar, per acaba informa que el últim djs día 29 varem sortir a caçar al mati varem fer La Muleta de la Febró i a la tarda Les Catalanes i no vam trobar res de res, esperem que aquet diumenge ens vaigi millor.
.
societatcacadorsEscric aquestes línies, no per voler suplir al Jose en les seves cròniques, per cert molt bones, si no per parlar de lo que ha estat aquest cap de setmana, per mi una cacera perfecta.

Que entenc per cacera perfecta? Doncs que s’ha notat per part de tothom la voluntat decol·laborar en el bon desenvolupament de la mateixa, no parlo de punteria, doncs això és un aspecte que hem de millorar tots, però no té res a veure amb la voluntat de fer colla.

Abans de decidir on anàvem a caçar tothom va opinar sobre els rastres que s’han vist durant la setmana pel terme, fins arribar a la conclusió que el millor era anar als Estepans. Vistos els resultats va ser la millor decisió que varem prendre.

Primer que tot voldria aplaudir la bona feina dels gossaires doncs tant el Joel, l’Albert com el Carlitos s’han encarregat de batre la part mes dura de la batuda. En Josep que fins i tot després d’arribar als arços del Serafinet li ha sobrat temps per tornar al cotxe abans de tocar retirada, el Víctor que està una mica fotut va trobar un ramat de jabalins dels quals, se’n varen matar 3 a les Torres i què dir de l’Iñigo que des de bon mati va perdre tots els seus gossos i per la tarda encara els buscàvem per el terme...

També s’han vist les ganes que ha posat tothom perquè les coses surtin bé, com l’Abel a l’hora d’anar a buscar un gos ferit, que perdia molta sang al Carbassó i el Jordi que com de costum ha fet un treball de cirurgia perfecte.

No voldria deixar-me a ningú, però s’ha notat la col·laboració tant dels Joans, els Carlos, l’Skin, el “Mariano”, els Miquels, els Jordi’s, el Sergi, l’Agusti, els Ramons, l’Esteve, els Josep 
Mª, el Jacob, els Peps, l’Emilio, el Marc, el Jaume, el Martí, el Manolo, l’Antonio... doncs han demostrat les seves ganes de sumar en tot el que faci falta, tant com estirar els jabalins cap als cotxes, ajudant a cosir el gos ferit, a l’hora d’espatllar ja sigui traient la pell, esquarterant, tallant ossos, tallant o repartint la carn, revisant que tothom estigui apuntat pel tema de les mostres per analitzar els jabalins, netejant a l’hora d’acabar... a tots moltes gràcies per ajudar a fer pinya.

Crec que fem una colla “collunuda” amb les virtuts, manies i/o defectes de cadascun. Si seguim així crec som l’enveja, com a colla de caçadors, dins i fora de la província.

Hem sap greu per caçadors que normalment sempre venen però que aquest dia per raons diverses no han pogut vindre com el Jose, el Campa, el Joan, el Xavi, el Rasuli, el Rafel, el Lluís, el Francesc, el Manel, el Vall pare, el Vall fill, el Vicenç, el Cotilla, l’Esteve Chacon o la Fàtima... estic segur que amb ells encara hagués anat millor.

Tot i això tant el Jose com el Miquel varen venir per la tarda al corral a fer “pinya” cosa que tots agraïm, doblement al Miquel, que haurà d’anar a donar la medicació als gossos ferits al corral cada dia d’aquesta setmana.

Per totes aquestes raons FELICITATS A TOTS, hem de continuar així durant molt anys i ensenyar aquests valors als més petits que ens acompanyen molts dies com el Biel, l’Adriel  el Marc.

PD: El Joel, el Miquel Duran, l’Agustí, el Tudela i Jo mateix varem tenir la sort d’abatre els 5 jabalins d’aquest dia, llàstima del gos ferit.

Esteve Obis
societatcacadors ayer 18 de octubre empezamos las cacerías del jueves. Son diferentes porque se lo menos gente y se suele comer en el bosque, cuando se puede hacer fuego, o en alguna barraca, normalmente la de Ramón Mesas, que esta muy bien acondicionada por estos eventos.
Durante la temporada los jueves se hacen varios comidas suficientemente generosos como una paella de conejo, y también una sardinada. Normalmente los ueves son días que intenta no hacer porra, cubrir el expediente y disfrutar, pero eso no quiere decir que dejemos pasar los fines de caza si podemos .............,

aquet Jueves fuimos cazar primero por la mañana las abejas y Debeses, no encontrando muchos jabalina ni corzos, pero el Antonio Corsé cazó un "berro" de unas dimensiones bastante espectaculares con unos muelas "impresionantes" lo mató el Coll de Esteve Lorenzo y el puesto del lado, Esteve Martorell, se hizo con un cavirol macho, bastante representativo. Por la tarde después de comer, zapatillas ir a Burrianes, viniendo también Juan Torra y Abel con los perros, al rato de empezar se vio que no había caza en la partida y como estábamos cerca nos cambiar a la Cocurulla, pero tampoco tuvimos suerte y no encontramos nada. Bueno, esta es la crónica del primer jueves de temporada. JL Garretes
societatcacadorsTodos estábamos de acuerdo en hacer "Tillans y Catalanas" para radio-macuto, se informa que había una gran cantidad de Jabal durante las noches por las diferentes paradas de avellanas, pero ¡¡¡¡¡gran sorpresa ¡¡¡¡: teníamos muy claro, que encontraríamos bastantes jabalíes, pero ¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡, lo único que encontramos fue un ramadet, que los pequeños fe corrieron los perros inútilmente y la Berra le tira la ¡Abel, en la punta de la catalana, tocándola bastante bien, haciendo que se cayera varias veces dando todo el efecto que estaba muy bien tocada, pero para sorpresa de todos, y después de seguirla durante unos cuantos metros, se perdía el rastro y desaparecía como por arte de magia, el otro jabali que se llevó un buen costo va a numero 3 de la Barraca del Cosme, Juan Llurba, le echa un poco largo. y le dio la impresión que le tocaba a las barras, pero después de mira el senderos por donde se marchó y varios lugares en el cortafuegos, quedó claro que el balali pasó cerca pero no lo tocó, lo corzos nos alegra un poco el mate, cazando un Carlos Torruella y el otro Agustí.

Como no encontramos los jabalíes que pensábamos y era pronto, decidimos hacer el "Sola de la Torra," con la esperanza de encontrar algún mes, pero tampoco encontramos ni un jabali y menos mal que los corzos nos a volver a dar un poco juego, volviendo Agustí a matando uno y otro el José de la Febró, mención aparte los perros que tomaron un jabali pequeño por la mañana a tillans

total: cuatro corzos, hembra muertos y un jabali que cogieron los perros, esperamos que aquet fin de semana sea un poco mas provechoso
JL Garretes

Els Caçadors de Prades a la Via Catalana

. Els Caçadors de la Societat Serra de Prades es sumen a la Via Catalana per la independeència a la Diada. Són els més matiners de la Vila.

Dia 22-N, gran cacera

.Com va això, espero que be, l'ultima gran cacera la va explicar l’Esteve, esta be, jo no hi vaig poder anar i ell evidentment va ser el Jefe, va ser la dels estepans, etc., últimament no hem tingut gaire sort amb això dels "tocinos•, entre pluja, boletaires i tota la gent que envaeix las muntanyes sembla que han marxat una mica, de totes maneres ja ha arribat el fred, i ara estarem mes tranquils, i tornaran els jabalis.Be anem a lo que ens interessa , el djs dia 22, vam anar a caçar uns 14 o 15, sense contar el goses, no teníem clar si anar als Segalassos o al Tossal Gros, al final ho vam encerta, ens varem decidí pel Tossal i carai si ho vam encerta amb poc mes d'una hora 5 jabalis, caçat un de ferit uns quans d'escapats etc., total ambient a tope, el CarlosMatabaques en va caçar 3 amb el rifle de plàstic, els gossos un altre i el Jordi Magriña, alies "gendre", el cinquè, realment el Tossal Gros no ens deix de sorprendre mai, cada any hi fem una cacera important i es casi tan petit com la plaça, a mes tbe es molt divertit perquè tothom s’assabenta de pràcticament tot el que passa, la setmana prometia perquè el diumenge semblava que feríem les marfanyes, pero varem queda una mica decebuts, varem caçar 2 jabalis, pero va ser una cacera estranya, el Joan Torra casi que te de fe de torero perque un jabali se’l volia emportar amb ell aquet jabali es va "escurri" entre el puestos i va creuar el tallafoc sense que els de puesto s'en assabentessin, desprès Mesas va aviar tiros a un remat que no va acaba d'entrar als Dir que, el Carlos Peirats en va caçar un no gaire gros, però no va trobar la sang i fins que no van arriba els gossos no sabíem si estava o no estava mort, i a última hora que ja parlàvem de retirada es va presentar un jabali al Ramon Campalans i al Rosali, amb la desgracia de que el Ramon vas ser lo suficientment rapid i amb un tret el va caçar, per acaba informa que el últim djs día 29 varem sortir a caçar al mati varem fer La Muleta de la Febró i a la tarda Les Catalanes i no vam trobar res de res, esperem que aquet diumenge ens vaigi millor.

Cacera perfecta 11/11/2012

.Escric aquestes línies, no per voler suplir al Jose en les seves cròniques, per cert molt bones, si no per parlar de lo que ha estat aquest cap de setmana, per mi una cacera perfecta.Que entenc per cacera perfecta? Doncs que s’ha notat per part de tothom la voluntat decol·laborar en el bon desenvolupament de la mateixa, no parlo de punteria, doncs això és un aspecte que hem de millorar tots, però no té res a veure amb la voluntat de fer colla.Abans de decidir on anàvem a caçar tothom va opinar sobre els rastres que s’han vist durant la setmana pel terme, fins arribar a la conclusió que el millor era anar als Estepans. Vistos els resultats va ser la millor decisió que varem prendre.Primer que tot voldria aplaudir la bona feina dels gossaires doncs tant el Joel, l’Albert com el Carlitos s’han encarregat de batre la part mes dura de la batuda. En Josep que fins i tot després d’arribar als arços del Serafinet li ha sobrat temps per tornar al cotxe abans de tocar retirada, el Víctor que està una mica fotut va trobar un ramat de jabalins dels quals, se’n varen matar 3 a les Torres i què dir de l’Iñigo que des de bon mati va perdre tots els seus gossos i per la tarda encara els buscàvem per el terme...També s’han vist les ganes que ha posat tothom perquè les coses surtin bé, com l’Abel a l’hora d’anar a buscar un gos ferit, que perdia molta sang al Carbassó i el Jordi que com de costum ha fet un treball de cirurgia perfecte.No voldria deixar-me a ningú, però s’ha notat la col·laboració tant dels Joans, els Carlos, l’Skin, el “Mariano”, els Miquels, els Jordi’s, el Sergi, l’Agusti, els Ramons, l’Esteve, els Josep Mª, el Jacob, els Peps, l’Emilio, el Marc, el Jaume, el Martí, el Manolo, l’Antonio... doncs han demostrat les seves ganes de sumar en tot el que faci falta, tant com estirar els jabalins cap als cotxes, ajudant a cosir el gos ferit, a l’hora d’espatllar ja sigui traient la pell, esquarterant, tallant ossos, tallant o repartint la carn, revisant que tothom estigui apuntat pel tema de les mostres per analitzar els jabalins, netejant a l’hora d’acabar... a tots moltes gràcies per ajudar a fer pinya.Crec que fem una colla “collunuda” amb les virtuts, manies i/o defectes de cadascun. Si seguim així crec som l’enveja, com a colla de caçadors, dins i fora de la província.Hem sap greu per caçadors que normalment sempre venen però que aquest dia per raons diverses no han pogut vindre com el Jose, el Campa, el Joan, el Xavi, el Rasuli, el Rafel, el Lluís, el Francesc, el Manel, el Vall pare, el Vall fill, el Vicenç, el Cotilla, l’Esteve Chacon o la Fàtima... estic segur que amb ells encara hagués anat millor.Tot i això tant el Jose com el Miquel varen venir per la tarda al corral a fer “pinya” cosa que tots agraïm, doblement al Miquel, que haurà d’anar a donar la medicació als gossos ferits al corral cada dia d’aquesta setmana.Per totes aquestes raons FELICITATS A TOTS, hem de continuar així durant molt anys i ensenyar aquests valors als més petits que ens acompanyen molts dies com el Biel, l’Adriel el Marc.PD: El Joel, el Miquel Duran, l’Agustí, el Tudela i Jo mateix varem tenir la sort d’abatre els 5 jabalins d’aquest dia, llàstima del gos ferit.Esteve Obis

Primer jueves de caceria de la Temporada

ayer 18 de octubre empezamos las cacerías del jueves. Son diferentes porque se lo menos gente y se suele comer en el bosque, cuando se puede hacer fuego, o en alguna barraca, normalmente la de Ramón Mesas, que esta muy bien acondicionada por estos eventos.Durante la temporada los jueves se hacen varios comidas suficientemente generosos como una paella de conejo, y también una sardinada. Normalmente los ueves son días que intenta no hacer porra, cubrir el expediente y disfrutar, pero eso no quiere decir que dejemos pasar los fines de caza si podemos .............,aquet Jueves fuimos cazar primero por la mañana las abejas y Debeses, no encontrando muchos jabalina ni corzos, pero el Antonio Corsé cazó un "berro" de unas dimensiones bastante espectaculares con unos muelas "impresionantes" lo mató el Coll de Esteve Lorenzo y el puesto del lado, Esteve Martorell, se hizo con un cavirol macho, bastante representativo. Por la tarde después de comer, zapatillas ir a Burrianes, viniendo también Juan Torra y Abel con los perros, al rato de empezar se vio que no había caza en la partida y como estábamos cerca nos cambiar a la Cocurulla, pero tampoco tuvimos suerte y no encontramos nada. Bueno, esta es la crónica del primer jueves de temporada. JL Garretes

Batida del 7 de octubre

Todos estábamos de acuerdo en hacer "Tillans y Catalanas" para radio-macuto, se informa que había una gran cantidad de Jabal durante las noches por las diferentes paradas de avellanas, pero ¡¡¡¡¡gran sorpresa ¡¡¡¡: teníamos muy claro, que encontraríamos bastantes jabalíes, pero ¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡, lo único que encontramos fue un ramadet, que los pequeños fe corrieron los perros inútilmente y la Berra le tira la ¡Abel, en la punta de la catalana, tocándola bastante bien, haciendo que se cayera varias veces dando todo el efecto que estaba muy bien tocada, pero para sorpresa de todos, y después de seguirla durante unos cuantos metros, se perdía el rastro y desaparecía como por arte de magia, el otro jabali que se llevó un buen costo va a numero 3 de la Barraca del Cosme, Juan Llurba, le echa un poco largo. y le dio la impresión que le tocaba a las barras, pero después de mira el senderos por donde se marchó y varios lugares en el cortafuegos, quedó claro que el balali pasó cerca pero no lo tocó, lo corzos nos alegra un poco el mate, cazando un Carlos Torruella y el otro Agustí.Como no encontramos los jabalíes que pensábamos y era pronto, decidimos hacer el "Sola de la Torra," con la esperanza de encontrar algún mes, pero tampoco encontramos ni un jabali y menos mal que los corzos nos a volver a dar un poco juego, volviendo Agustí a matando uno y otro el José de la Febró, mención aparte los perros que tomaron un jabali pequeño por la mañana a tillanstotal: cuatro corzos, hembra muertos y un jabali que cogieron los perros, esperamos que aquet fin de semana sea un poco mas provechosoJL Garretes
TiServeis Prades, SL   I   Quienes somos   I   Mapa Web   I   Contacto   I   Aviso Legal
pradesinfo