firesifestes.jpgDivendres divendres 22 d’agost ha començat, un any més, la tradicional Fira que cada estiu celebra la vila de Prades. El tret de sortida va ser a càrrec d’un estiuejant, en David Figueras, que en el seu pregó ens ha fet recordar el Prades de ja fa uns quants anys. En el primer dia de festes també s’han lliurat premis dels concursos de narrativa i fotografia, hi ha hagut una cursa popular amb bicicleta i, a la nit, un concert a l’església, amb una soprano filla de la Vila Vermella.

 

Pregó de FiraLa sala d’actes de l’Ajuntament de Prades s’ha omplert de gent per escoltar el pregó de Fires, escrit i llegit per David Figueras, administratiu de professió i escriptor passional. En David, que estiueja a la Prades des de petit, ha fet una introducció, amb certa ironia, de diferents trets característics del poble, com la seva famosa reina Margarida, els trumfos i l’argot culinari dels pradencs.

En el seu pregó, Figueras ha recordat els estius que passava en família de petit a Prades, i ha compartit amb tots els assistents diverses anècdotes i petites històries de la seva joventut i infantesa al poble. Records que molts dels presents podien sentir com a propis, i per a tots, també per al nostre pregoner d’enguany, únics.

pregodefira.jpg


David Figueras ha col·laborat en nombrosos projectes literaris de tota mena. És guionista de ràdio, ha fet muntatges teatrals i diferents recitals poètics. Ha guanyat nombrosos premis literaris, d’entre els que destaca el Premi Gabriel i Ferrater de poesia de l’any 1996. És autor d’un llarg llistat d’obres poètiques, literàries i periodístiques.

Premis literaris i de fotografia

Acabat el pregó de Fires s’han atorgat els Premis de narrativa Torrell de Reus, que ja han arribat a la XXI edició en la modalitat per a infants, i a la IX per a adults.

En les diferents categories per edats del guardó adreçat als més joves, els guanyadors han estat:

-En Felipe Penilla, un dels més joves escriptors del poble que es van presentar al concurs, i que amb la seva breu narració sobre el Nen de Prades ens ha deixat a tots meravellats.

-En Roger Domènech, un altre nen de la Vila, amb un escrit més extens i molt imaginatiu, sobre com es van conèixer els gegants de Prades

-La Montserrat Valls, estiuejant, amb una narració sobre els trens i la vida

montsevalls.jpgpol.jpgfelipe.jpgjoancardona.jpg


El guanyador del premi d’adults va ser Joan Cardona, amb “Sintonies”, una narració d’alta qualitat en la forma i el contingut.

Tots els guanyadors han llegit un fragment de la seva obra, en una lectura que ha estat seguida amb una gran expectació per part de tots els assistents.

Tot seguit, s’han repartit els premis del concurs de fotografia. Una gran diversitat de temes i mirades relacionades amb el poble formaven part del concurs. La plaça i la seva font han estat les grans protagonistes de moltes de les fotografies a concurs, i també hi ha hagut propostes d’imatges de paisatges, festes i naturalesa. El guanyador, el senyor Josep Mº Agustín, s’ha endut el primer premi amb una fotografia del ball de Diables de la Fira de l’any passat. Els altres premis han estat, per a Josep Anton Artacho, Josep Nogué, Lluís Castro i Lourdes Borrull.

lourdes.jpgguanyador.jpgTots dos concursos, el literari i el de fotografia, els organitza l’Ajuntament de Prades.

Més de trenta ciclistes a la cursa popular de BTT

El primer dia de la Fira ha tingut també la seva part més esportiva, amb una cursa popular de BTT, en la que han participat trenta-cinc ciclistes. La cursa, organitzada i protagonitzada per la BTT PRADES, ha començat al carrer dels Colomers, i ha arribat fins al Coll del bosc, des d’on ha iniciat el descens per la baixada de la Font dels pobres, passant pel pla de les Freixes fins arribar al Bosquet, per finalment acabar la passejada sobre rodes al seu punt d’inici, al poliesportiu.

cursabtt02.jpgcursabtt01.jpg

Concert a l’església

concertdefira01.jpgA la nit, l’església ha acollit el Concert de Fira, a càrrec de Núria Vilà (soprano) i Olga Khartitonina (piano). La soprano pradenca i la intèrpret d’origen rus han ofert un recital amb gran varietat de cançons, com sarsueles de Manuel de Falla i òperes de Bellini i Puccini, entre d’altres. El concert, organitzat també per l’Ajuntament, forma part alhora del X cicle de concerts de l’Església de santa Mira de Prades.

La Núria és descendent de Prades i soprano. És diplomada en magisteri Musical per la Universitat de Barcelona i actualment cursa estudis de Grau Superior de Cant al mateix conservatori, sota el mestratge de la soprano Carmen Bustamante.

Olga Kharitonina, directora musical i pianista, es va graduar als 18 anys en el Conservatori Estatal dels Urals Mussorgsky com a professora de piano amb ‘medalla d’argent’, i el 1997 es va graduar com a ‘concertmaster’. Treballa habitualment en produccions del Gran Teatre del Liceu.

concerdefira02.jpgComentaris
Cerca
Només usuaris registrats poden escriure comentaris!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

  Mapa Web   I    Avis Legal
pradesinfo